Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Kerrotut- näyttely avautuu 8.7. Sotkamossa Galleria Oksasella

Kerrotut- näyttely avautuu 8.7. Sotkamossa Galleria Oksasella

Oulussa Valveella nähty Kerrotut -näyttely matkaa nyt Sotkamoon Galleria Y.L. Oksaseen, jossa se on nähtävillä elokuun 30 päivä saakka. Tervetuloa!

Tässä näyttelyn tiedote:
”Kerrotut” – Anni Arffmanin maalauksia Galleria Y.L. Oksasessa 8.7 – 30.8.2013, galleria avoinna ma-pe klo 10-17

Sotkamolaissyntyinen kuvataiteilija Anni Arffman tuo Galleria Y.L. Oksaseen kaksi erillistä maalaussarjaa, joista toinen esittelee hänen kehittelemiään uudenlaisia kerrosmuotokuvia ja toinen puolestaan on installaatiomainen katsaus viimeisimpiin suurikokoisiin akvarellimaalauksiin.

Toista ihmistä ei voi koskaan kokonaan tuntea, mutta silti toisinaan yritämme ja pyrimme näkemään pintaa syvemmälle. Siitä on kyse myös Anni Arffmanin kerrosmaalatuissa muotokuvissa, joissa päällimmäisen lasuurin läpi voi aivan konkreettisesti kurkistella. Ensisilmäykseltä perinteisen öljymaalatun muotokuvan pintakerroksen alla on toinen kerros, joka tekee muotokuvasta enemmänkin kertomuksen. Se väläyttää esimerkiksi ajallisen ulottuvuuden tai vaikkapa vieraan olennon, joka piileskelee näennäisen alla. Kerrokset vaikuttavat toisiinsa ja muotokuva elää katselukulman sekä valaistuksen mukaan. Kohtisuoraan tarkasteltuna kerrokset sulautuvat, mutta sivusta tarkastellen tai rakoilevan pinnan aukoista tiiraillen hahmottuu myös alempi kerros. Mutta aivan kuten elämässäkin, tarkkailija ei koskaan saa täysin tietää mitä pohjalta löytyy.

Teknisten kokeilujen myötä taiteilija päätyi toteuttamaan teoksensa läpikuultavina öljymaalauksina pleksille ja alin kerros taas on häilyvämpi akvarellimaalaus. Parissa teoksessa alin kerros on paperireliefi. Kerrokset ovat kehystetty hieman erilleen toisistaan, jolloin vaikutelma vaihtelee kuvakulman mukaan. Teoksissa yhdistyvät taiteilijan syvä kiinnostus ihmisen kuvaamiseen sekä hetkellisyyteen ja tarinallisuuteen. Muotokuvissa pääpaino ei niinkään ole varsinaisissa kuvatuissa henkilöllisyyksissä – jotka vaihtelevat historiallisista hahmoista omakuviin – vaan ihmiskohtaloiden kiehtovuudessa ylipäänsä.

Galleria Oksasen toisessa huoneessa on esillä Anni Arffmanin aivan tuoreimpia maalauksia. Kyseessä on installaatiomainen teos, joka on vielä prosessissa. Sarja koostuu akvarellein maalatuista melkein luonnollisen kokoisista lapsista. Niistä suurin osa on syntynyt Italiassa, Materan taiteilijaresidenssissä, jossa Arffman vietti viisi viikkoa joulu-tammikuun vaihteessa. Kokonaisuuden nimi on ”Tulevaisuus katsoo silmiin ja menneisyys sen myötä”.

Anni Arffman (s.1985) on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta, ja nykyään hän asuu sekä työskentelee Oulussa. Ihmiset ovat hänen tuotannossaan toistuva aihe, ja öljy- ja akvarellimaalaus hänen suosimiaan tekniikoita. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä mm. Joensuussa, Helsingissä ja Oulussa. Sotkamossa hänen yksityisnäyttelynsä on nähty viimeksi niin ikään Oksasen galleriassa vuonna 2009. Kerrotut – muotokuvasarja on ollut aiemmin esillä Tampereella Galleria Rajatilassa ja Oulussa Valvegalleriassa.

Galleria Y.L. Oksanen
Torikatu 6, 88600 Sotkamo
www.oksasenliike.com
Vapaa pääsy