Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Kuratoimani ARS Kärsämäki 2016 on avattu!

Kuratoimani ARS Kärsämäki 2016 on avattu!

Kärsämäellä vietettiin intensiivinen kesäleiri hienojen taiteilijoiden ja teosten parissa, kun ripustelimme ARS Kärsämäkeä viime viikon. Näyttelyn nimesin “Ytimessä” ja sen voi nähdä heinäkuun loppuun saakka. Näyttelystä tuli varsin monipuolinen, mystinen ja juuri sellainen (tai vielä vähän parempi) kuin toivoinkin. Taiteilijoista voi katsoa lisätietoa ARS Kärsämäen nettisivuilta .

Tässä vielä näyttelyn tiedote ja juliste:

ARS Kärsämäki 2016 ”Ytimessä”, 11.6.–31.7.2016

Kärsämäellä voi tänä kesänä esimerkiksi pureutua näkemisen mysteeriin, tavoitella arktisen ydintä, kokea harmonista ykseyttä, miettiä onko olemassa alkua tai loppua, nähdä universaaleja alkukuvia ja tutkia piirtyykö siveltimenvedosta esiin jumalan kasvot.

Kesän 2016 ARS Kärsämäen kuraattori kuvataiteilija Anni Arffman kutsui taiteilijoita mukaan transsendenssi -teeman ympärille:

”Monella tapaa huolestuttavana aikana peräänkuulutetaan toisinaan poliittista taidetta. Taiteen kyky vaikuttaa ja taiteilijan tulkinnat maailmasta eivät kuitenkaan noudata pamfletinkaltaista suoraviivaisuutta. Taiteesta ei tavoiteta olennaisinta valjastamalla sitä minkään tietyn näkökulman palvelijaksi. Asian ytimeen voidaan mennä monella tapaa, ja pohjimmaisena, järjen tuolla puolen, saattaakin piileskellä mysteeri.

Hyvänä elämänä markkinoitu kulutuskeskeinen konsepti ei suosi pysähtymistä ja syvälle menevää mietiskelyä. Ongelmien ja siksi myös ratkaisujen ytimessä on ihminen, ja millainen ihminen kykenee muutokseen? Sellainen, joka kiirehtii tehokkaana läpi elämän, vai sellainen, joka edes hetkittäin pysähtyy tutkiskelemaan olemisen peruskysymyksiä? Itsetutkiskelun välineenä taide on parhaimmillaan lyömätön apuväline, sillä se ei esitä valmiita vastauksia vaan johdattelee ajatuksia ulos arkisesta kehästä kohtaamaan itseään, kohtaamaan selittämätöntä.”

Mukana on 12 tuoretta mutta jo huomiota niittänyttä taiteilijaa, ja esillä on installaatioita, maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, piirroksia, veistoksia, videotaidetta, äänitaideteos sekä muraali. Taiteilijat tulevat eripuolelta Suomea Pellosta Kemiönsaareen, ja mukana on myös useita taiteilijoita Pohjois-Pohjanmaalta.

2016 ARS Kärsämäen taiteilijat ovat:

Kaija Hinkula
Essi Korva
Tuomo Laakso
Christelle Mas
Nabb & Teeri
Jussi Nykänen
Mari Oikarinen
Ida Palojärvi
Jukka Silokunnas
Tuija Teiska
Antti Tolvi
Marja Viitahuhta

Näyttely on avoinna 11.6.–31.7.2016 ti–pe 12–18 ja la–su 12–15 osoitteessa Nahkurin taidetalo, Keskuskatu 25, 86710 Kärsämäki

juliste