Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Kuvittele elämä Galleria Huudossa 22.8 – 7.9.2014

Kuvittele elämä Galleria Huudossa 22.8 – 7.9.2014

Minun ja Elina Strandbergin yhteisnäyttely “Kuvittele elämä” on parhaillaan esillä Galleria Huudossa, Jätkäsaaressa. Pitkän, mutta mukavan ripustelun jälkeen olemme kumpikin tyytyväisiä siihen miten saimme molempien erilaiset työt sovitettua näyttelyyn ja jopa tukemaan toisiaan. Meininki on mielenkiintoinen ja näyttelyssä yhdistyvät monet mieltäni kutkuttavat asiat. Esillä on aivan uusimpia teoksiani, joissa olen yhdistänyt löytämiäni valokuvia pleksille painettuun grafiikkaan. Teokset ovat erittäin hankalia valokuvattavia, koska iso osa teosten viehtäystä on kurkistelu ja kuvakulmien vaihtelu – kolmiulotteinen kuvien yhteisvaikutelma, mutta lisäsin silti galleriaan joitakin kelvollisia otoksia teoksista. Tässä näyttelymme tiedote:

Anni Arffman ja Elina Strandberg
KUVITTELE ELÄMÄ
Galleria Huuto / Jätkäsaari 2
22.8-7.9.2014

Mitä jos olisit hakemassa opiskelemaan tai töihin jumalten laitokselle?

Pääsykoetehtävänä: Luo maailma. Tekotapa vapaa. Väline vapaa.

Näyttelyn taiteilijat, oululainen Anni Arffman ja helsinkiläinen Elina Strandberg kävivät sähköpostitse dialogia keväällä 2014 leikitellen suurilla aiheilla ja käyttäen tulevaa yhteistä näyttelyä laboratoriona aiheesta kumpuaville ideoille ja niiden prosessoinnille.

“Minulle Kuvittele elämä -nimestä tulee mieleen keskiajalla suosittu lentävä lause “memento mori – muista kuolevasi”. Pidän nimestä. Se on napakka ja sisältää ajatuksen myös uuden elämänmuodon kuvittelemisesta ja taiteilijan tai ihmisen roolista jäädä kuvittelemaan elämä (sen sijaan, että eläisi sitä). Luo maailma – Kuvittele elämä – Muista kuolema”

“Ja tässä se maalaus, jota olen aloittanut. Olen käyttänyt mallina keskiaikaisia islamilaisen taiteen kasveja, sekä tehnyt osan omasta päästäni. Eli tosiaan, hauskaa olisi, jos minä teen historiasta ja sinulla enempi futuristinen ote! Tuon maalauksen ideana oli se, että paratiisin ja helvetin puutarhat ovat kerroksittain, ja koska toinen on punainen ja toinen vihreä – yleisilme on harmaa. Eli periaatteessa ajatuksena se, etten usko kumpaankaan. Mutta saattaa olla, että harmaan tavoittelu menee mahdottomaksi. Sinun piikkipallokukat ovat kuin scifi-vastine minun oudolle puulle! Minunkin kasveissani, samoin kuin sinullakin, on myös vähän riettaita elementtejä.”

“Pelin hahmoja on syntynyt lisää. Onkohan se niin, että elämä alkaa heti pukata lisää elämää?”

“Kuvitellessani kuolemaa, kuvittelen väistämättä enempi elämää, koska en osaa kuvitella kuolemaa. Olen kehitellyt paljon tarinoita, jotka johtivat kuolemaan, minulla on muutamia onnettomuuksia ja muuta hieman karmivaa. Kummitustarinoiden hengessä siis. Sellaisia tulee helposti autiotalossa mieleen.”

“Mutta puhummeko me nyt enemmän kuolemasta kuin elämästä? Toisaalta eräs Nobel-fyysikko sanoi kerran, että kuolema on vain yksi elämän mahdollisuuksista. Monella tavallahan kuolema on tapahtumana mielenkiintoinen, voisiko sanoa näin – seikkailu sekin.”

”Olen tehnyt muutamia akvarellikrokeja, joissa leikin ajatuksella, millaisen jäljen pakeneva henki jättäisi paperille. Sinun hauras naamio sopisi minun henkiolentojen keskustelupariksi.”
“Minua kiinnostavat ristiriitaisten elementtien yhdistelmät taiteessa. Törmäsin tässä Hermann Hessen Narkissos ja Kultasuu – romaanissa kivaan pätkään aiheeseen liittyen:
”… ja sen salaisuus ei kuten muiden kuvien piile missään yksityiskohdassa… vaan siinä, että maailman suurimmat vastakohdat, jotka muuten ovat sovittamattomia, ovat tässä hahmossa tehneet rauhan ja asustavat yhdessä: syntymä ja kuolema, hyvyys ja julmuus, elämä ja tuho.”

Anni Arffman on oululainen kuvataiteilija, joka usein ajautuu ideoidensa mukana uusien tekniikoiden äärelle. Useamman vuoden hän on kehitellyt kerrosmaalauksia, joissa maalausten kerrokset yhdistävät eri henkilöitä ja tunnelmia. Viimeisimmät teokset yhdistävät romahtamaisillaan olevasta autiotalosta pelastetut valokuvat pleksille painettuun vektorigrafiikkaan. Taiteilija on tarinoinut kuvien unohdetuille henkilöille ja maisemille uusia merkityksiä ja kohtaloita.

Elina Strandberg on helsinkiläinen kuvanveistäjä ja maalari, joka tekee mielellään yhteistyötä valon ja värin kanssa. Hän käyttää veistoksissa mm. paperia, kangasta sekä muovia ja maalaa akryyliväreillä ja temperalla. Tässä näyttelyssä hän on yhdistellyt maalauksia ja veistoksia.