Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Jännite-näyttelyni Kajaanin vanhalla viljamakasiineilla Ponnahusgalleriassa 14.-18.8.2019

Jännite-näyttelyni Kajaanin vanhalla viljamakasiineilla Ponnahusgalleriassa 14.-18.8.2019

Nyt oli tila ja teokset oikein supermatch, kannattaa käydä ihailemassa vanhan viljamakasiinin ja nykytaiteen kohtaamista Kajaanin Teppanassa! Näyttely avoinna 15.8. klo 13-18, 16.8. klo 17-21, 17.8. klo 13-18 (olen itse paikalla 13-15.30) ja 18.8. klo 13-16 . Tässä Ylen juttu aiheesta. Alla näyttelyn tiedote:

Ponnahus Galleria ponnahtaa Linnanvirta 2019 festivaalin yhteyteen Teppanan vanhaan Viljamakasiiniin, Ilmarintie 3!

Taiteilija Anni Arffman tuo Ponnahus Gallerian näyttelyssä esille uusimpia paperileikkelyteoksiaan, joiden materiaalina ovat musteella maalattu paperi ja röntgenkuvat. Ihmishahmoiset aiheet ovat leikattu paperiin saksilla ja kirurgin veitsellä. Aiheensa Arffman on poiminut esimerkiksi urheilijakuvien jännitteisistä hetkistä, joiden tunnelmaa hän on sitten paisuttanut eksistentiaalisempaan suuntaan vapaasti irrottautuen alkuperäisestä asiayhteydestä.

”On vaikea sanallistaa pitkän ja sattumienkin johdatteleman prosessin suhteellisen tuoreita ilmentymiä, mutta jotakin alati kiehtovaa on pysäytetyssä hetkessä, jossa silti poreilee liikkeen ja vahvojen mielikuvien jännite. Lasittuneen pinnan alta tahtoo murtautua jotakin esiin. Tässä tapauksessa kenties jotakin kohtalokasta, sillä röntgenkuvien paljastamat pinnanalaiset näkymät johdattelevat ainakin omia ajatuksiani siihen suuntaan. Toisaalta vakavien aiheiden kannoilla kulkee aina musta huumori. Ponnahus Gallerian ehdottama näyttelytila vanhassa viljamakasiinissa oli suunnattoman inspiroiva ja sellainen näyttelytila, josta en oikein ollut osannut haaveillakaan. Pimeähkön ja erikoisen kapean korkean tilan ja teosten valaisun välinen jännite korostuu. Ajalliset kerrokset luovat omaa maailmaansa niin ikään.”

Anni Arffman (s. 1985 Sotkamossa) on Oulussa asuva kuvataiteilija. Hän on Linnan lukion taidelinjan kasvatti ja työskentelee yhä myös Kainuussa esimerkiksi Kainuun uuteen sairaalaan tulevan kainuulaista luontosuhdetta käsittelevän paperileikkelyteoksen parissa. Anni Arffman on työskennellyt päätoimisena kuvataiteilijana vuodesta 2009, jolloin hän valmistui kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta pääaineenaan maalaus. Hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa ja mm. Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Sloveniassa ja Ruotsissa. Anni Arffman on idealähtöinen taiteilija, ja siten hän on työskennellyt viime vuodet mm. akvarellimaalauksen ja paperista sekä muovista leikattujen installaatioiden parissa.

Ponnahus Galleria on kolmen kainuulaisen taiteilijan Emilia Hyvösen, Mayumi Niiranen-Hisatomin ja Riikka Keräsen pop-up taidegalleria, joka tuo taidenäyttelyitä Kajaanin tyhjiin tiloihin. Ponnahus Gallerian toiminta toteutetaan SKR Kainuun maakuntarahastolta saadulla apurahalla.

Kuvat 1. 2. ja 3. Emilia Hyvönen