Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  I <3 Iijoki -projekti onnellisesti päätöksessä

I <3 Iijoki -projekti onnellisesti päätöksessä

Kesäkuu ja heinäkuun ensimmäinen puolikas kuluivat I <3 Iijoki -poikkitaiteellisen ja yhteisöllisen projektin parissa. Soudimme kolmen muun taiteilijan, Hanna-Kaisa Tiaisen, Anni Rissasen ja Anssi Laihon kanssa Iijoen kirkkoveneellä niiltä osin kuin se oli mahdollista ja matkan varrella rantauduimme esittämään rakkaudenosoituksemme Iijoelle. Materiaalina esityksen luomiselle toimi paitsi itse Iijoki, myös lukuisat sen varrella kohtaamamme ihmiset ja rakkaustarinat, joita keräsimme huhtikuusta lähtien. Tuotannosta huolehti Taija Jyrkäs ja soutuvoimasta kanssamme kaikenkaikkiaan 24 eri soutajaa, joista osa souti kanssamme koko matkan Pudasjärveltä Perämerelle (kiitos Leila, Osmo ja Jorma!). Alkumatkan Taivalkoskelta soudimme pienemmällä porukalla 35-vuotiaan perinteikkään Iijokisoudun mukana Kari Härmä perämiehenämme. Kaiken kaikkiaan soutukilometrejä tuli noin 160. Esityksiä oli viisi: Taivalkoskella, Pudasjärvellä, Yli-Iissä, Iissä ja Iin Karhussa.

Omassa soolossani tutkin rakkauskirjeistä löytämiäni hienoja lauseita, joista koostin tekstin hahmolleni, kävelevälle kalalle. Esityksessä kävelevä väliinputoaja-hahmo (tavallaan myös alteregoni), puoliksi ihminen ja puoliksi kala, eteni yksinäisestä tragikoomisuudestaan kohti rakkautta saaden pintaansa värit, joita maalasin toisinaan kilpaa sateen kanssa. Kalan taustalla kuulunut teksti koostui pääosin Maija-Liisa Sänkiahon lauseista ja sen lopussa oli ote Juhani Kinnusen runosta, lisäksi lauseita oli seuraavilta kirjoittajilta: Markku Riihiaho, Juhani Salmela, Tuula Ruonakangas, Anja Kurikka sekä Helmi Kokko. Kiitokset kaikille heille inspiroivista kirjoituksista!

Projekti oli rankka ja antoisa hieno yhteisöllinen kokemus, joka ei olisi ollut yhtään sama ilman kaikkia upeita ihmisiä, jotka kulkivat kanssamme. Lähetän heille kaikille lämpimät kiitokset sekä ihanalle työryhmällemme, joka selvisi päivästä päivään hieman täpäristäkin tilanteista sisulla ja huumorilla. Itselleni I <3 Iijoki oli ensimmäinen kokeilu performanssin ja esiintymisen parissa, tein myös projektiin isoja paperiveistoksia, tanssijan ja lohimorsiamen hologrammiasut sekä logomme – uusia aluevaltauksia kaikki!

Lisätietoja sekä kuvia projektista löytyy osoitteesta iloveiijoki.fi/ facebookista www.facebook.com/iloveiijoki ja Instagramista

Myös Kalevan sivuilta löytyy kuvagalleria.