Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Teoksia uudessa Taideoven Ovigalleriassa Oulussa 28.2.2017 saakka

Teoksia uudessa Taideoven Ovigalleriassa Oulussa 28.2.2017 saakka

Uusia maalauksiani on nähtävällä tuliterässä Taideovi.comin Ovigalleriassa minun ja Oili Nissisen yhteisnäyttelyssä. Esillä on sekä Saippuaooppera-sarjan maalauksia että muutama suuri vanerille maalattu akvarelli. Lisätietoa taideovi.com

Tiedotteemme:
Värien virtaa – Anni Arffman & Oili Nissinen
Ovigalleria 11.2.-28.2.2017

Saaristonkatu 9, (Stockmann) Oulu, 4. krs
Avoinna: Ma-Su klo 12:00-18:00

Värien virtaa” on juuri perustetun Ovigallerian ensimmäinen taidenäyttely. Näyttelyn teema yhdistää kahden taiteilijan kaksi erilaista tekniikkaa ja aihepiiriä yhteiseksi näyttelykokonaisuudeksi toimien kuitenkin samaan aikaan erillisinä omina näyttelyinään.

Taiteilijaesittely / Anni Arffman
Sotkamolaislähtöinen Anni Arffman (s.1985) on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Hänen teoksiaan on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä esimerkiksi Galleria Kajasteessa, Galleria Huudossa ja Oulun- ja Lahden taidemuseoissa. Teoksia löytyy myös Oulun kaupungin ja Taidemuseon kokoelmista sekä yksityisistä kokoelmista.

Anni Arffman on maalaustaiteessaan erikoistunut ihmisen kuvaamiseen ja märällä maalattuihin akvarelleihin. Värit, siveltimenjäljet, kasvonpiirteiden loputtomat nyanssit ja märkämaalauksen sattumanvaraisuuden tuomat yllätykset ovat hänelle taiteessa suurimpia ilonaiheita.

Värien virta aivan konkreettisesti on suurin inspiraationi vesivärimaalauksessa. Maalaukselliset tavoitteeni hipovat usein mahdottomuuksia – jahtaan jälkeä, jossa veden ja värin virtaus jähmettyisi, kuivuisi maalauspohjalle jättäen taikansa nähtäväksemme. Sen taian, jonka itse koen työhuoneella, kun saan nähdä värin leviämisen märällä maalauspohjalla. Lopputulos ei koskaan ole sitä mitä kuvittelin, mutta prosessista syntyy kiinnostavia yllätyksiä, ja muutamia niistä olen tuonut esille Taideoven galleriaan.

Värien virtaa-näyttelyn suurissa vanerille maalatuissa vesivärimaalauksissa olen työskennellyt ensimmäistä kertaa ilman mallia antaen teoksen ja värivirtojen johdatella maalaamista. Olen ryhdittänyt ja maustanut maalauksia peittävillä ja tiukkarajaisilla kohdilla. Lähtökohtana on löyhästi luontohavainnot, lähinnä siellä näkemäni väriyhdistelmät. Lopputulos asettuu jonnekin abstraktin ja maiseman väliin. Koivuvanerin käyttö ”paperina” mahdollistaa suuressa koossa työskentelyn uudella tavalla.

Tuon näyttelyyn esille myös pienen katkelman esittäviä teoksiani, öljyvärimaalauksia Saippuaooppera-sarjasta. Tämä sarja kutkuttaa huumorintajuani ja haluani käyttää hallittua siveltimenjälkeä ja paksua maalia. Jollain tavalla vakavan öljymaalauksen yhdistäminen vanhojen saippuasarjojen kuten Dallasin ja Kauniiden ja rohkeiden stillkuvista hankittuihin malleihin luo jännitteen, jossa ainakin tekijälleen väreilee pinnanalaista huumoria ja pastellintunkkaista estetiikkaa.

Taiteilijaesittely / Oili Nissinen
Kuvataiteilija Oili Nissinen (s. 1965) työskentelee vapaan sivistystyön puolella kuvataiteen ja keramiikan opettajana. Opiskeluryhmissä on lapsia, nuoria ja aikuisia. Työn ohessa syntyy maalauksia monenlaisilla maalausaineilla ja tekniikoilla. Tekniikat vaihtelevat usein hyvinkin lyhyissä sykleissä, mikä näkyy tuotannon moni-ilmeisyydessä. Oili Nissisen maalauksia ja piirustuksia on ollut sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä.

Värien virtaa -näyttelyn teokset ovat syntyneet Pohjoinen puhuu -teeman ympärille. Minulla on sisäinen kaukokaipuu pohjoisen luontoon ja maisemiin. Lähtökohtana pienemmille teoksilleni on ollut Valomeri niminen teos, minkä tein jo pari vuotta sitten. Siinäkin lähtökohtana oli pohjoinen luonto ja sen mielikuviini tuomat värit.

Valomeri -teoksen ja kaukokaipuuni innoittamana työstin tämän näyttelyni uusimpiin maalauksiini abstrakteja väripintoja. Pintojen yhdistelmissä aloin havaita jotakin, missä koin pohjoisen puhuvan minulle maisemien osina. Myöhemmin lisäsin tietoisesti teoksiini myös figuratiivisia osia. Teokset, joissa olen käyttänyt akryylimaalin lisäksi hiekkaa, ovat mielikuvia ja muistoja pohjoisen maisemista ja niihin olen lisännyt pieniä abstrakteja merkintöjä pohjoisen värimaailmasta.