Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

Instagram

Blog

Home  /  Masonry   /  Mukana Lapuan taidemuseon Tuuletus! taide-tunne-urheilu -näyttelyssä 11.2. – 27.5.2023

Mukana Lapuan taidemuseon Tuuletus! taide-tunne-urheilu -näyttelyssä 11.2. – 27.5.2023

Lapuan taidemuseo kutsui minut mukaan urheiluteemaisesn Tuuletus! näyttelyynsä urheilijakuva-aiheisilla akvarelleillani, katso kuvia täältä. Lapuan taidemuseo kertoo näyttelystään näin:

Lapuan Taidemuseon Tuuletus!– näyttely lähestyy urheilun maailmaa taiteen keinoin. Näyttelyn taideteokset tuulettavat ajatuksia urheilusta. Tärkeää ei ole kilpailu, voittaminen ja saavutetut palkinnot, vaan keskiössä ovat taiteilijoiden eri tavoin taltioimat urheilusuoritukset, urheilun tapahtumat, tapahtumapaikat sekä urheiluun liittyvät monenlaiset tunteet ja merkitykset. Urheilu voi olla myös taiteen tekemisen väline. 

Näyttelyn teoksissa urheiluun liittyvät erilaiset kokemukset, elämykset ja näkökulmat on tallennettu valokuvina, tilateoksina, maalauksina ja videoina. Tapa lähestyä aihetta on jokaisella taiteilijalla erilainen. Urheilu voi olla taiteilijan henkilökohtainen kiinnostuksen kohde tai se on tarjonnut taiteilijalle viitekehyksen erilaisiin ilmiöihin. Näyttelyssä pohditaan kilpailusta voitetun palkinnon merkitystä ja arvoa. Lisäksi päästään tutustumaan urheilufanin intoon ja ultrajuoksijan kivunsekaiseen hurmioon. Esillä on myös teoksia, joissa ilmaisuvälineenä on käytetty urheilusuoritusta, liikkuvaa kehoa ja fyysisyyden mielikuvaa. Näyttelyssä on myös läsnä urheiluun liittyvät esteettiset kysymykset. Lapuan kaupungin museoiden kuva-arkistosta poimitut Pyhälahden valokuvaamon vanhat voimistelijakuvat puolestaan kertovat 1900-luvun alun urheilukuvien veistoksellisuudesta ja arjen ympäristöstä.

Tuuletus!- näyttelyn taiteilijat ovat Anni Arffman, Erno Enkenberg, Christine Jalio, Eetu Kevarinmäki, Gaku Nakano, Mika Taanila, Matti Tainio, työpari Mikko Auerniitty ja Harri Heinonen sekä taiteilijaryhmä finnfemfel (Albert Braun, Marcus Lerviks ja Oskar Lindström). Lisäksi mukana on Pyhälahden valokuvaamon urheiluaiheisia valokuvia.

Katso lisätietoja Lapuan taidemuseon sivuilta: https://lapuantaidemuseo.fi/nayttelyt/esilla-nyt/

Anni Arffman: Voi veljet!
akvarelli, 2010